fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Živeti vinski u Kragujevcu

Salon vina u Kragujevcu - Vinski viteški red Šumadije

Vinski Viteški red Šumadije imao je obavezu da nadmaši prethodni salon vina u Kragujevcu i uspeli su. Učinili su zaista mnogo, za kratak period, da Kragujevac postane nezaobilazno mesto na (sve boljoj) vinskoj mapi Srbije. Na salonu vina su se predstavile više od 40 vinarija, degustiralo se više od 150 vrsta vina izuzetnog kvaliteta. Ovo znači živeti vinski u Kragujevcu.

NJKV princ Aleksandar II Karađorđević svečano je otvario salona vina, kao i član Udruženja Vinara Šumadije izrazio je zadovoljstvo zbog postojanja ovakvog jednog salona u srcu Šumadije.

Kako bi se poboljšala promocija vinarija, vinskih regija neophodno je da održavaju vinske manifestacije, festivali, degustacije… Baš iz tog razloga saloni vina u Kragujevcu su idealno mesto, da se razmene informacije, probaju najkvalitetnija vina, upozna vinska regija, sve radi širenja vinske kulture. Proizvođači vina svakako da su na salonu predstavili ono što je novo na tržištu. Takođe su se potrudili da upoznaju posetioce sa novim trendovima u vinskom svetu.

Salon vina u Kragujevcu 2016

Izuzetna atmosfera, veliki broj ljubitelja vina, doprinelo je tome da ovaj salon bude veoma posećen. Vinari su uspeli da prezetuju ono najbolje, a posetioci su se trudili da sve degustiraju i daju svoj sud.

Nekada nije lako probati nekoliko vrsta vina u jednom danu. Ovog dana to nije bio problem. Vina izuzetnog kvaliteta slobodno možemo reći sva vina bez izuzetka.

Kako bi se upotpunio program salona vina održano je nekoliko radionica. Posetili smo dve gde smo uživali upijaću znanje vrsnih pozavaoca vina, somelijera, vlasnika vinarija….

Prva radionica “Srpski Sovinjoni” i druga “Srpski Merloi” jasno su nam stavili do znanja kakva vina proizvode srpske vinarije. U dobrom društvu, sa dobrim predavačima, uživali smo u degustaciji.

“Srpski Sovinjoni”

Vinarija Stari Hrast, Sauvignon Blanc 2015
Vinarija Mačkov podrum, Sauvignon
Vinarija Jeremić, Sonata
Vinarija Aleksić, Arno
Vinarija Kovačević, Sauvignon Blanc 2014
Vinarija Janko, Vrtlog

“Srpski Merloi”

Vinarija Kiš, Kišov Merlot
Vila vina, Merlot 2013
Vinarija Miletić, Impresija
Vinarija Despotika, Trag 2013
Vinarija Na kraju sveta, Merlot 2011
Vinarija Janko, Crveni zapis

I posle svega, smatramo da za ovako jedan izuzetan salon vina i kada bi trajao nekoliko dana bilo bi malo. Za prave ljubitelje vina ovo je bilo pravo uživanje…

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Blog
19
http://www.olimpia.rs

Vlasnica turističke agencije Olimpia Travel. Neizmerno uživa u putovanjima i otkrivanju novih destinacija. Diplomirala na prirodno matematičkom fakultetu, odsek za geografiju. Po profesiji diplomirani menadžer u turizmu.

Pridruži se priči...

Menu Title