fbpx

Winke u vinskoj avanturi

Winke: Somelijerke sa galerije Barrique Gastro Puba

Degustacija, priča i druženje.

Prošlog četvrtka, 27.10.2016. je održano prvo i promotivno, tematsko druženje „Wine, Food and Jazz“ u organizaciji Barrique Gastro Puba. Somelijerke Slađa i Kata (Winke), su kao domaćice večeri dočekale svoje goste i vodile  zanimljive priče o grožđu, vinima i hrani.

winke-polaroid

Winke u vinskoj avanturi

Vino je ljubav,  vino povezuje i prožima naša gastronomska  interesovanja, vino je i za početak druženja, vino prija i tokom diskusije, ali se i najbolja čaša ostavlja za kraj večeri. U našim pričama istražujemo nove ukuse, nove kombinacije hrane i novih berbi omiljene vinske sorte.

Ćaskanja o vinu – to je ono što je nas dve zanimalo pre nego što smo se upustile u zvaničnu edukaciju, odnosno somelijerski kurs. Želele smo da na popularan i prihvatljiv način saznamo više o vinu, da naučimo pravila o tome uz koje jelo je najbolje kombinovati neko određeno vino, zbog čega je neka berba bolja od druge, da li novi vinski regioni mogu da pariraju tradicionalnim, i šta nam se od svega toga najviše dopada. Odgovore na ova pitanja smo mogle da dobijemo uglavnom lutanjem po internetu ili pohađanjem somelijerskog kursa, za koji smo se na kraju i odlučile.  Kurs je bio koristan, dobile smo osnove i smernice za dalje istraživanje kulture vina. Naša osnovna želja je da kulturu vina širimo dalje.

winke-promotion

Sa gostima želimo da podelimo lepo raspoloženje, zanimljivosti i novosti iz sveta vina. To bi bili razni kurioziteti o pravljenju vina, odgovori na pitanja kao što su: da li ste znali šta je barik bure, kako se pravi oranž vino, šta mislite, koliko je jagoda potrebno da se doda grožđu da bi se u vinu osetila aroma sveže jagode? Da li znate kada se bere grožđe za penušava i šampanj vina, i zbog čega? A, kako ćete najlakše (i zatvorenih očiju) otvoriti bocu penušavog vina? Gde da u pola noći kupite dobro vino? Kako ćete somelijeru ili konobaru objasniti kakvo vam se vino pije ako niste poznavalac i stručnjak, i kako ćete sa vinske karte odabrati vino koje će vam se dopasti, kao i koliko treba izdvojiti za koje vino?

winke-fotke

Ideja našeg druženja uz vino je da, onima koji odluče da svoje slobodno vreme provedu sa nama, pružimo osećaj zadovoljstva uz dobar zalogaj, čašu vina i priču o vinima, da prenesemo naš zajednički doživljaj istraživanja i uživanja u vinu. Svako druženje je nova degustacija, po našem ukusu odabranih vina, starih i novih berbi, uparenih sa savršenim zalogajem. Mi želimo da pomognemo svojim gostima da otkriju tajne i cake koje se odnose na čuvanje i servis vina. Da čitaju i tumače etikete. Da postanu veštiji u odabiru vina prema svom ukusu i džepu i na taj način se približe osnovnom cilju, a to je da nauče kako da od vina za sebe izvuku maksimum zadovoljstva.

Jer, uživanje u vinu nam je zajednički cilj.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”52″ sortorder=”824,812,813,814,815,816,817,818,819,820,822,821,823,827,825,826,828,829,830,832,831,833,834,835″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”Prikaži fotoslide” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Article Tags:
· · · · · · · · · ·
Article Categories:
Blog
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Comments

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Menu Title