fbpx

Wine Fest Novi Sad

Wine Fest Novi Sad

 

DOGAĐAJ: Wine fest Novi Sad
VREME: 25. mart 2022. od 14 do 20h
MESTO: hotel Sheraton, Novi Sad

 

Wine fest Novi Sad će novosadskoj publici predstaviti 30 najboljih vinarija Srbije, kao i najboljih pet vinarija regiona. Posetioci festivala će besplatno moći da probaju preko 200 različitih vrsta vina. Wine fest je namenjen svim ljubiteljima vina, ne samo profesionalcima i somelijerima.

Zlatko Živanić, jedan od organizatora ovog vinskog događaja je u prostorijama Info centra Turističke organizacije Vojvodine predstavio program vinskog festivala koji se po prvi put održava u hotelu Šeraton u Novom Sadu. Vina koja će biti predstavljena ne dolaze samo sa Fruške gore, nego je akcenat stavljen na celu Srbiju.

U vinskoj branši se primetilo da jako puno novosađana u Beogradu obilazi sve vinske manifestacije, da posećuju vinoteke i razne vinske prodavnice, kao i razne promocije vinskih degustacija koje se održavaju u specifičnim vinskim objektima. Ideja je da se u Novom Sadu pokrene vinski događaj koji će omogućiti novosađanima da probaju i uživaju u kvalitetnim vinima iz Srbije, da pričaju i upoznaju vinare koji proizvode njihova omiljena vina i da se druže sa vinskim istomišljenicima. Na ovom vinskom događaju neće biti edukativnih vinskih radionica kako to inače biva na vinskim događajima koji se održavaju u drugim gradovima i u okolnim zemljama. Ovde je akcenat stavljen na druženje i uživanje u vinima a koje nam je bilo redukovano zbog pandemije koja je zadesila ceo svet. Zato se pozivaju svi ljubitelji i poznavaoci vina da dođu i uživaju u novim/starim vinima vinarija iz Srbije. Uz najbolje vinarije Srbije, na festivalu će biti prisutno i pet destilerija.

Učesnici:

Vinarija Aleksandrović                            Vinarija Matijašević

Vinarija Kovačević                                    Vinarija Doja

Vinarija Radovanović                               Vinarija Virtus

Vinarija Cilić                                              Vinarija Budimir

Vinarija Ivanović                                       Vinarija Deurić

Vinarija Erdevik                                        Vinarija Minić

Vinarija Chichateau                                 Vinarija Andrić vinogradi

Vinarija Bjelica                                          Vinarija Đurđić

Vinarija Zvonko Bogdan                         Vinarija Lastar

Vinarija Matalj                                         Vinarija Kovaćević

Vinarija Komuna                                    Vinarija Quett

Vinarija Tonković                                    Vinarija Belo brdo

Vinarija Spasić                                         Vinarija Mrđanin

Vinarija Draganić                                    Vinarija Tikveš

Ulaznice za Wine fest Novi Sad naći će se u prodaji, na mestu događaja, po ceni od 1.500 dinara, kao i u pretpordaji preko Gigs tix sajta (gigstix.com.) Svi posetio će na ulazu moći da rentiraju Riedel vinsku čašu.

topsrbija3

Image 1 of 4

Preuzeto od TOP SRBIJA


Article Tags:
· ·
Article Categories:
Blog · Najave
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title