fbpx

Vojvođanska tura

Vinarija Vindulo

Ovo putovanje dočaraće vam Novi Sad, grad pozicioniran na Dunavu, sa tvrđavom iz 17. veka, grad koji se nalazi na raskršću svih puteva, u blizini Fruške gore, salašima u neposrednoj blizini, veoma atraktivnim starim jezgrom grada…

Predstavljamo vam vinariju u srcu Vojvodine, čija je ljubav, trud i znanje pretočena u bocu vina, vinarija Vindulo.

VINSKA TURA SA JEDNIM NOĆENJEM

Dolazak u Temerin u vinariju Vindulo. Salaš u okviru koje se nalazi vinarija Vindulo i sami vinogradi, prostire se na površini od 7 hektara. Zbog vladajućih jačih atlantskih vetrova u vreme vegetacije, većina parcela je zasađena u položaj istok – zapad.  U vinogradu se nalaze zaista vredne, unikatne sorte Bačka, Panonija, Petra i Kosmopolita. Vina su jedinstvena, kakva se nigde ne mogu naći – vesela, živa vina – sa posebno divnim mirisima, jako lepim kiselinama, koje su sa druge strane izbalansirane sa umerenim alkoholnim sadržajem i bogatim ekstraktom koji potiče iz bogatog vojvođanskog tla.

1. DAN

Sastanak grupe u jutarnjim časovima. Dolazak u Temerin u vinariju Vindulo. Poseta vinariji.

  • obilazak vinograda i vinarije
  • degustacija naših 7 vina (po 50 ml)
  • zalogaji za razdvajanje vina
  • zakuska po dogovoru
  • davanja uputstava za slaganje vina i hrane
  • kratkog treninga za ocenjivanje vina

Raspoloživo vreme za ovaj paket je 2 sata, u zavisnosti od grupe i zahteva poseta vinariji može da traje i duže.

Nakon posete vinariji, predviđen je odlazak na Bucin Salaš. Ljubazno osoblje, tradicionalna kuhinja i salašarski enterijer doprineće da uživate u prepoznatljivom vojvođanskom ambijentu. U okviru salaša se nalazi i mini zoo vrt sa nekoliko desetina životinja.Polazak za Novi Sad. Drugi grad po veličini u Srbiji, koji danas broji 400 hiljada stanovnika. Smeštaj u hotel. U večernjim časovima odlazak do jednog autentičnog vojvođanskog restorana. Večera uz muziku tamburaša.

Vinarija Vindulo

 2.DAN

Doručak.

Zatim organizovana pešačka tura po centru grada Novog Sada u pratnji vodiča. Upoznavanje sa kulturno istorisjkim znamenitostima grada: Srpsko Narodno Pozorište, Obilazak Katedrale iz 1895. godine i Katoličke porte, Saborna crkva sa krstom u dvorištu od crvenopg mermera… Koračaćete najstarijim novosadskim ulicama: Zmaj Jovinom, Dunavskom i Pašićevom ulicom.

Nakon obilaska grada, odlazak do simbola Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave. Obilazak tvrđave u pratnji vodiča. Obilazak Tvrđave, građene u periodu 1690 – 1788 godine, koji obuhvata jedinstvenu sahat kulu, kapije tvrđave, kule stražare, i ateljei poznatih novosadskih slikara i vajara. Poseta Muzeju grada na Petrovaradisnkoj tvrđavi, gde je jedan od najinteresantnijih eksponata skelet glave mamuta, pronađenog na ovim prostorima.

Ručak u restoranu na obali Dunava poznat po izvrsnim ribljim specijalitetima.

U poslepodnevnim časovima predviđen je povratak.

 

NAPOMENA:
Cena se formira na osnovu broja putnika i odabira vrste degustacije.
Pošaljite upit ili pozovite radi više informacije.

Organizator programa:
Olimpia Travel Agency
Novi Sad, Stražilovska 15
069/510-2480


Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Uncategorized
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title