fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Vojvođanska tura

Vinarija Vindulo

Ovo putovanje dočaraće vam Novi Sad, grad pozicioniran na Dunavu, sa tvrđavom iz 17. veka, grad koji se nalazi na raskršću svih puteva, u blizini Fruške gore, salašima u neposrednoj blizini, veoma atraktivnim starim jezgrom grada…

Predstavljamo vam vinariju u srcu Vojvodine, čija je ljubav, trud i znanje pretočena u bocu vina, vinarija Vindulo.

VINSKA TURA SA JEDNIM NOĆENJEM

Dolazak u Temerin u vinariju Vindulo. Salaš u okviru koje se nalazi vinarija Vindulo i sami vinogradi, prostire se na površini od 7 hektara. Zbog vladajućih jačih atlantskih vetrova u vreme vegetacije, većina parcela je zasađena u položaj istok – zapad.  U vinogradu se nalaze zaista vredne, unikatne sorte Bačka, Panonija, Petra i Kosmopolita. Vina su jedinstvena, kakva se nigde ne mogu naći – vesela, živa vina – sa posebno divnim mirisima, jako lepim kiselinama, koje su sa druge strane izbalansirane sa umerenim alkoholnim sadržajem i bogatim ekstraktom koji potiče iz bogatog vojvođanskog tla.

1. DAN

Sastanak grupe u jutarnjim časovima. Dolazak u Temerin u vinariju Vindulo. Poseta vinariji.

 • obilazak vinograda i vinarije
 • degustacija naših 7 vina (po 50 ml)
 • zalogaji za razdvajanje vina
 • zakuska po dogovoru
 • davanja uputstava za slaganje vina i hrane
 • kratkog treninga za ocenjivanje vina

Raspoloživo vreme za ovaj paket je 2 sata, u zavisnosti od grupe i zahteva poseta vinariji može da traje i duže.

Nakon posete vinariji, predviđen je odlazak na Bucin Salaš. Ljubazno osoblje, tradicionalna kuhinja i salašarski enterijer doprineće da uživate u prepoznatljivom vojvođanskom ambijentu. U okviru salaša se nalazi i mini zoo vrt sa nekoliko desetina životinja.Polazak za Novi Sad. Drugi grad po veličini u Srbiji, koji danas broji 400 hiljada stanovnika. Smeštaj u hotel. U večernjim časovima odlazak do jednog autentičnog vojvođanskog restorana. Večera uz muziku tamburaša.

Vinarija Vindulo

 2.DAN

Doručak.

Zatim organizovana pešačka tura po centru grada Novog Sada u pratnji vodiča. Upoznavanje sa kulturno istorisjkim znamenitostima grada: Srpsko Narodno Pozorište, Obilazak Katedrale iz 1895. godine i Katoličke porte, Saborna crkva sa krstom u dvorištu od crvenopg mermera… Koračaćete najstarijim novosadskim ulicama: Zmaj Jovinom, Dunavskom i Pašićevom ulicom.

Nakon obilaska grada, odlazak do simbola Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave. Obilazak tvrđave u pratnji vodiča. Obilazak Tvrđave, građene u periodu 1690 – 1788 godine, koji obuhvata jedinstvenu sahat kulu, kapije tvrđave, kule stražare, i ateljei poznatih novosadskih slikara i vajara. Poseta Muzeju grada na Petrovaradisnkoj tvrđavi, gde je jedan od najinteresantnijih eksponata skelet glave mamuta, pronađenog na ovim prostorima.

Ručak u restoranu na obali Dunava poznat po izvrsnim ribljim specijalitetima.

U poslepodnevnim časovima predviđen je povratak.

 

NAPOMENA:
Cena se formira na osnovu broja putnika i odabira vrste degustacije.
Pošaljite upit ili pozovite radi više informacije.

Organizator programa:
Olimpia Travel Agency
Novi Sad, Stražilovska 15
069/510-2480

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Uncategorized
19
http://www.olimpia.rs

Vlasnica turističke agencije Olimpia Travel. Neizmerno uživa u putovanjima i otkrivanju novih destinacija. Diplomirala na prirodno matematičkom fakultetu, odsek za geografiju. Po profesiji diplomirani menadžer u turizmu.

Pridruži se priči...