fbpx

Vinarija Zvonko Bogdan

Vinarija Zvonko Bogdan

Istorija se nastavlja . Palićki vinogradi su tradicionalni vinarski region već 2000 godina. Vinarija Zvonko Bogdan nastavlja ovu lepu tradiciju .

Vinarija se nalazi na istočnoj obali jezera Palić, na samom severu Srbije, a izgrađen je u modernom stilu tipične tradicionalne arhitekture Palića. Vinarija sadrži najnovije Francuske tehnologije i ceo enterijer je urađen po ugledu na francuske dvorce vina.
Specifična zemljišta , umereno kontinentalna klima i najplemenitija vinova loza koja, vekovima, daje kvalitetna vina sa harmoničnim ukusom, intenzivne arome i mekog tanina koji je postao poznat i van granica naše zemlje .
 
Vinarija Zvonko Bogdan poseduje 56 hektara vinograda koji se nalaze na tri lokacije – Ludaš, Radić i na Paliću . Zbog specifičnosti ove 3 lokacije imamo, pažljivim izborom, izdvojene su bele (Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Pinot Gris and Chardonnay) i crne sorte (Merlot, Cabernet Franc and Blaufränkisch) da bude u skladu sa optimalnim zemljištem i klimatskm uslovima i da budu u stanju da razviju svoj maksimalni potencijal.
 
Palić odlikuje umereno kontinentalna klima, sa oko 2100 sunčanih sati godišnje, srednja dnevna temperatura u toku vegetacionog perioda iznosi 17 °C a srednja godišnja suma padavina je 560 mm. Sve ovo ukazuje na postojanje povoljnih uslova za gajenje vinove loze a jezera Palić i Ludaš zaslužna su za posebnu mezoklimu i mikroklimu koja je prava blagodet za ovde zasađene vinograde Vinarije Zvonko Bogdan.
 
Kako put do dobrog vina počinje u vinogradu, a kvalitet i autentičnost su na prvom mestu, vina Vinarije Zvonko Bogdan nastaju isključivo od grožđa odnegovanog i sazrelog u njenim vinogradima.
 

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Comments

Pridruži se priči...

Menu Title