fbpx

Vinarija Vista Hill

Vinarija Vista Hill

Vinarija VISTA HILL se nalazi u Šidu, u blizini magistralnog puta koji povezuje  autoput Beograd-Zagreb sa Šidom i dalje prema državnoj granici sa R Hrvatskom. Na 220m visokim južnim obroncima Fruške gore prostire se vinogorje sa dva veka dugom tradicijom. Na tom mestu nalazi se 50ha naših vinograda.

Vinski podrum pokriva površinu od 790m2 i  poseduje potrebnu opremu za visoko kvalitetnu proizvodnju i dobijanje vrhunskih vina. Tip podruma je spratni tako da se proces fermentacije obavlja na nivou iznad dela podruma namenjenog za čuvanje i odležavanje vina.

Fermentacioni deo je urađen po uzoru na najmodernije vinarije,sa kontrolisanom temperaturom, čiji trenutni kapacitet iznosi 150.000l. Dok deo koji služi za odležavanje  vina ima izgled autentičnih starih podruma, gde se nalazi 70 barika (hrastova burad) firmi NadaljeSegvin Moro ICON, Trast… U cilju što kvalitetnijeg  odležavanja i sazrevanja vina precizno smo definisali tosting i vrstu hrasta koji najviše odgovara sortama iz naših vinograda. Vrše se testiranja najboljih proizvođača, pravi se izbor brenda za sledeću godinu. Kroz bure i vino traži se karakter koji će se pratiti u budućnosti.

Vista Hill Vinarija

Sortimentski sastav vinograda je: Rajnski rizling, Italijanski rizling, Traminac, Kaberne Sovinjon, Frankovka, Crni Burgundac i Merlo.

Ovaj sortiment grožđa je  stručno i smišljeno odabran na osnovu mišljenja naših enologa i vinogradara.

Bele sorte grožđa: Traminac, Rajnski i Italijanski Rizling su sorte ovog podneblja i na ovim zemljištima daju najbolje rezultate,naravno posmatrano kvalitativno. Ovo su sorte za vrhunska i kvalitetna bela vina koje krasi punoća kiselina,karakteristična za severne rejone, visok sadržaj šećera to jest alkohola u vinu i njihova karakteristična i prepoznatljiva aroma.

VistaHill vinogradi

Crvene sorte grožđa: Merlo, Crni Burgundac, Kaberne Sovinjon i Frankovka su takođe sorte za vrhunska i kvalitetna crvena vina, naravno uz redukciju prinosa na ovim našim severnim predelima. Za razliku od južnih delova gde ove sorte daju  “teška”, visoko alkoholna vina, kod nas su sa manje alkohola , ”lepršavija”, i pristupačnija ovdašnjim konzumentima.

Vinarija Vista Hill – Savremeno opremljena vinarija u Šidu.


Article Tags:
· · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title