fbpx

Vinarija Vindulo

Vinarija Vindulo

Sortni mirisi Kevidinke, Sasle, Slankamenke i Portogizera ostavili su neizbrisivu uspomenu na moje prve susrete sa bačkim vinima i vinogradima. Prisećajući se tih vremena i vina proizvedenih žuljevitim rukama mojih dedova, vina spravljanih sa ljubavlju i dubokim poštovanjem, jer jedino što ljudi imaju zajedničko sa bogovoma jeste vino, znao sam da taj posao moramo nastaviti.

Vinarstvom se bavilo nekoliko generacija naše familije, a od 1978. godine gazdinstvom upravlja Dr Laszlo Dujmovics sa porodicom.

Obično se kaže da je vino jedan od najstarijih simbola ljudske civilizacije. Vino je grejalo, maštu raspramsavalo i nadahnjivalo mnoga pokolenja unazad više hiljada godina.

Potrebno je uložiti mnogo ljubavi, truda i znanja da se darovi sunca smeste u bocu. Srca su nam ljubavi puna, od rada ne zaziremo, a ponosimo se kada nešto novo naučimo. Proizvesti vrhunsko vino za nas je ujedno i izazov i čast.

U cilju proizvodnje prepoznatljivih, tipičnih vina, karakterističnih za naše podneblje i našu vinariju, prerađujemo samo grožđe iz sopstvenih vinograda.

Posle selektivne berbe, brza prerada grožđa počinje sa hlađenjem obranog roda, pažljivom odvajanjem peteljki, i blagim presovanjem grožđa, a sledi kotrolisana fermentacija u prohromskim sudovima sa hlađenjem. Fermentaciju vina vršimo specijalno selektiranim kvascima. Vina punimo u flase od 0.75 lit i 0.5 lit. Flaše krase umetnički izrađene, veoma dopadljive etikete.

Kod odabiranja sorti rukovodili smo se principom da to budu sorte koje su stvorene za vojvođansko područje ili, da budu svetske sorte koje verodostojno reflektiraju vojvodjanski terroir. Tako je naš vinograd jedinstven po zastupljenosti sa veoma vrednim, unikatnim sortama kao sto su Bačka, Panonija, Petra i Kosmopolita. Polazeći od ove činjenice, naša su vina takođe jedinstvena, kakva nigde ne možete naći – vesela, živa vina – sa posebno divnim mirisima, jako lepim kiselinama, koje su sa druge strane izbalansirane sa umerenim alkoholnim sadrzajem i bogatim ekstraktom koji potiče iz bogatog vojvođanskog tla.

Vina po kojima smo poznati: Mirna Bačka, Talijanski Rizling, Pannonia | Eureka, RosAnna, Frankovka, Three Star, Slatka Eva, Kosmopolita i Waltz (Morava).

Nezaboravni osećaj mirnog i spokojnog bačkog prostranstva uz odličnu tradicionalnu kuhinju i naša  vina doživećete u našem vinogradu, na autentičnom bačkom salašu.

 

potpis_laslo

 


Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Comments

Pridruži se priči...

Menu Title