fbpx

Vinarija Trišić

Vinarija Trišić

Vinarija Trišić se nalazi u Vraniću, na tridesetak kilometara od Beograda, sa klimatskim podnebljem i zemljištem koje veoma pogoduje vinogradarskoj proizvodnji.

Vinogradi su na nadmorskoj visini od 210 m. što omogućuje proizvodnju visokokvalitetnih sorti grožđa i veoma kvalitetan prinos.

Porodično imanje Trišić sa vinogradima, vinarijom, podrumom i kućom za prijem gostiju koja  ima salu za degustaciju, osmišljeno je da ljubiteljima vina pruži zadovoljstvo u svakom provedenom trenutku.

Naš vinograd zauzima površinu od oko 1,8 hektara i nalazi se na 30km od Beograda, u selu Vranić, Gradska Opština Barajevo, na severu regiona Šumadije, koja je poznata kao srpska Toskana.

Blagorodna šumadijska pobrđa, na kojima se nalazi vinograd Vinarije Trišić, od rimskih vremena su upijala Božiji dar sunčeve svetlosti kako bi neznanim brojevima vladara, legionara, graditelja, seljaka, inženjera i svih drugih darivala opojnu raskoš vina obogaćenih jedinstvenom aromom topline ovog podneblja i posebnim kvalitetom njegovog zemljišta i klime.

Odabir zemljišta za podizanje vinograda jedna je od ključnih tačaka priči o pravljenju vina vrhunskog kvaliteta. U slučaju Vinarija Trišić ta potraga je zapravo bila „povratak kući“, jer je najsavremenija agrotehnologija potvrdila da su upravo preci vlasnika naše vinarije generacijama gajili vinovu lozu na zemljištu koje ima sve predispozicije da pruži kvalitet roda koji može da omogući spravljanje vina elitnog kvaliteta. Zato je po ekspertskim savetima i izvršena selekcija vrhunskih sorti vinove loze najpogodnijih za dato zemljište, kao i najboljih sadnica tih sorti.

Sva vina u Vinariji Trišić se spravljaju uz primenu vrhunskog znanja i savremene tehnologije, uz poštovanje najstrožih standarda kontrole kvaliteta. 

Sorte koje su kod nas zastupljene su:

  • Kaberne sovinjon, Kaberne fran, Merlo, Šardone, Rizling Rajnski

U ponudi imamo šest vrsta-etiketa vina:

  • Trišino vino“, crveno vino (Kaberne sovinjon 100%), barik način proizvodnje
  • DiMASiD“, crveno vino (Kaberne sovinjon 75%, Merlo 20%, Kaberne fran 5%),barik način proizvodnje
  • Pantelija“, crveno vino (Kaberne sovinjon, Merlo)
  • Dika“, roze vino (Kaberne sovinjon, Merlo)
  • Delija“ belo vino (Rajnski rizling 100%)
  • Bajka“, belo vino (Šardone 100%)

Sam proces spravljanja vina u Vinariji Trišić organizovan je uz punu posvećenost i besprekornu primenu standarda najvišeg kvaliteta u svim aspektima zaštite i nege vinograda, ručnog orezivanja i berbe plodova, zatim njihovog odgovarajućeg skladištenja, pa sve do samog pravljenja vina uz primenu inovatine tehnologije i najnovijih znanja.

U tom kontekstu, probirljivim uživaocima srpskih vina omogućujemo da u našim vrhunskim vinima iskuse punoću autentičnosti i snagu tradicije podneblja na kojem se ta vina prave. U tom cilju, naša vina u miru „odmaraju“ i do tri godine u vrhunskim barik buradima, koja se prave po savremenoj svetskoj tehnologiji, ali od drveta koje je raslo, stasalo i obrađeno isključivo na teritoriji naše zemlje.

Brojne su nagrade i priznanja koja smo na vinarskim takmičenjima zaslužili i to:

„Trišino vino 2013“, 2016 zlatna medalja-najbolje Srpsko crveno vino, 2017 zlatna medalja, Međunarodno ocenjivanje vina u Ljubljani, 2018 zlatna medalja, Beowine chalange cup.

„DiMASiD 2013“, 2016 srebrna medalja na Takmičenju za najbolje Srpsko vino, 2018 zlatna medalja, Beowine chalange cup, 2019 srebrna medalja-Decanter sajam vina u Londonu,   2021 zlatna medalja-Veliko  ocenjivanje srpskih vina, Savez vinara i vinogradara Srbije.


Article Tags:
· · · · · · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Menu Title