fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Vinarija Galot

Vinarija Galot

Vinarija Galot nalazi se u Banatskom Karlovcu, na obroncima Deliblatske Peščare, jedinoj pustinji u Evropi. To je mesto prelepe flore i faune, simbol života i prelepih padina obasjanih suncem na kojima su se prostirale ogromne površine vinograda koji su unosili život i lepotu na Bečkom dvoru. Tradicija i duh ovog ovog prelepog mesta u Južnom Banatu dišu novim srcem i i vinogradima naše vinarije koji su nastali na istom mestu gde je ostao duh starih i poznatih vinograda.

Sa svojih 17 hektara vinograda, vinarija Galot je simbol nasledstva stare tradicije, a unošenjem novih tehnologija u proizvodnji vina izdvajamo se kao predstavnici nove i moderne vinarije u ovom delu Južnog Banata.

Kapacitet vinarije je 120.000l, moderno opremljena sa inox tankovima, kontrolisanom fermentacijom omogućava da proivodnja vina bude po najvišim evropskim standardima.
Izdvajamo se po tome što jedini u Srbiji proizvodimo  penušava vina u tanku, sarmat metodom.

U sklopu vinarije nalazi se i barik sala, sa buradima od slavonskog i mađarskog hrasta. Burad su srednjeg stepena nagorelosti M, i u njima vino odležava do dve godine.
Kao posebno mesto izdvajamo stilski opremljenu degustacionu salu, sa bogatom arhivom vina, u kojoj mozete uzivati svim čulima.

Uvek je u životu najlepši plod ljubav, a vina iz naše vinarije su plod dugogodišnje ljubavi osnivača prema vinogradima i proizvodnji vina.

galot-promotion

Degustacija vina u vinariji Galot:

*BASIC*
– obilazak vinarije
– degustacija 3 vrsta vina
– hleb i sir

*STANDARD*
– obilazak vinarije
– degustacija 5 vrsta vina
– hleb i sir
– srpski tanjir
*PREMIUM*
– obilazak vinarije
– degustacija 5 vrsta vina
– hleb i sir
– srpski tanjir
– jagnjetina ispod sača sa prilogom / ili roštilj
– dezert

Ponuda vina:

Galosecco White
penušavo vino od sorti Chardonnay i Traminer. Vino izrazito cvetnih aroma i punog ukusa. Lagano i osvežavajuće. Do punog izražaja dolazi ako se služi na temperaturi od 6-8 stepeni.

Galosecco Red
penušavo vino od sorti Chardonnay i  Pinot Noir. Vino punog ukusa, sa dominantnim aromama maline i trešnje. Lagano i osvežavajuće. Do punog izražaja dolazi ako se služi na temperaturi od 6-8 stepeni.

Lavirint Chardonnay
suvo vino, žućkasto-zelenkaste boje, sa zlatnim odsjajem. Na mirisu voćno-cvetni, sa aromama tropskog voća. Dominira cvetni ukus i svežina. Veoma aromatično i lako prepoznatljivo.

Lavirint Pinot Grigio
suvo vino, svetlo žute boje sa dobrim odsjajem. Na mirisu sveže i lagano, sa voćno-cvetnim notama. Na ukusu puno i zaokruženo.

Lavirint Rosse
suvo vino, bistro roze boje. Na mirisu voćno-cvetno. Lagano i lepršavo. Srednje punog tela, aromatično u ustima, prijatnih kiselina.

Balerina
polusuvo vino, nastalo kao kupaža traminca i tamjanike. Žućkasto-zelene boje. Lepršavo i sveže, na mirisu voćno-cvetno, veoma izraženo. Veoma prijatnog i osvežavajućeg ukusa, sa prijatnim kiselinama.

Sauvignon blanc
suvo vino, žućkasto-zelenkaste boje. Prijatnih herbalnih aroma, sveže pokošene trave i citrusnih nota. Na nepcima se oseća svežina, aromatičnost i mineralni karakter.

Merlot i Cabernet Sauvignon reserve
suvo vino, rubin crvene boje, jakog ekstrakta i izbalansiranih kiselina i tanina. Prijatne arome, sa ukusom koji podseća na suvu šljivu sa blagim notama čokolade. Oplemenjeno stajanjem u barik buradima srednjeg stepena nagorelosti.

Cabernet Sauvignon reserve
suvo vino, duboke rubin crvene boje, i intenzivnog bukea. Izrazito harmoničnih aroma i kiselina, sa izrazitom svežinom. Na mirisu se oseća nota čokolade. Oplemenjeno stajanjem u barik buradima srednjeg stepena nagorelosti.

Merlot reserve
suvo vino, intenzivne rubin crvene boje. Jakih aroma voća, izuzetno ekstraktivno sa dominantnom notom vanile. Na ukusu se oseća blago herbalna nota. Oplemenjeno stajanjem u barik buradima srednjeg stepena nagorelosti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
89
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker.

Pridruži se priči...

Menu Title