fbpx

Vinarija Dulka

Vinarija Dulka logo

Svi starosedeoci u Karlovcima imaju špic name (nadimak), otuda i ovaj nadimak Dulkini. Po ovom nadimku smo i nazvali našu proizvodnju. Dulkini u Karlovcima datiraju još iz XIX veka kada je askurđel došao u Karlovce oko 1880. i neke, i upoznao Karlovčanku sa kojom se oženio. Naravno u miraz je dobio vinograd i odredio sudbinu kako svoju tako i svojih potomaka.

I tako evo već četvrta generacija porodice Dulkinih se bavi ovim poslom i svaka od njih je u ovu svoju ljubav i opredeljenje utkala nešto novo i bolje srazmerno željama i potrebama današnjeg čoveka.

Prateći nove trendove u proizvodnji vina i predstavljanju proizvoda, Vinarija Dulka se duži niz godina uspešno bavi i vinskim turizmom. U neposrednoj blizini istorijske Kapele mira, u besprekorno urednoj i prostranoj, svežom travom i ružama ukrašenoj, vinskim alatima u buradima prijatno uređenoj vinariji Dulka u Sremskim Karlovcima, posetioci uživaju u obilasku muzeja i degustaciji odličnih vina u vinskom podrumu, uz odgovarajuće posluženje. Poseta jedinstvene zbirke autentičnog vojvođanskog i nemačkog pokućstva u prefinjenom enterijeru sa početka 20. veka Vinarije Dulka, posetiocima pruža mogućnost upoznavanja bogate tradicije vinogradarstva Fruške Gore i Sremskih Karlovaca i tradicionalne proizvodnje kvalitetnih vina porodice Dulka.

Posetiocima poseban doživljaj čini učešće u radovima u vinogradu sa domaćinima u sezoni berbe grožđa, što je prilika da upoznaju prednosti i izazove vinske kulture kojima su domaćini tradicionalno bave. U Vinariji u Sremskim Karlovcima i vinotekama u Novom Sadu je organizovana prodaja svih proizvoda Vinarije Dulka. Sremski Karlovci se nalaze na desnoj obali Dunava, na blagim padinama Fruške Gore, 6 km od Novog Sada i 4 km od Petrovaradina, na starom putu prema Beogradu.

 


Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Vinarije
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title