fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Vinarija Deurić

Vinarija DeurićVinarija Deurić je smeštena na osunčanim, južnim obroncima Fruške gore, na visini od 250 m.n.v., u mestu Mala Remeta, nadomak banje Vrdnik. Fruška gora oduvek ima veliki potencijal i važnu ulogu u srpskom vinogradarstvu, a u poslednjih nekoliko godina dobija izuzetan značaj kao jedna od najznačajnijih vinskih turističkih destinacija u regionu.

Izuzetan položaj i prirodne karakteristike, naročito jugoistočnih padina Fruške gore odavno su poznate i korišćene. Još je rimski car M.A.Probus, u III v.n.e., prema istorijskim izvorima, zasadio prve vinograde baš na njenim jugoistočnim padinama u pojasu nekadašnjeg Sirmijuma. Sloveni su preneli i nastavili gajenje vinove loze, a kontinuitetu su naročito doprineli srpski srednjevekovni manastiri čiji metosi su bili okosnica čuvanja i trajanja vinogradarstva, podrumarstva i vinarstva.

deuric-promotion

Vinogradi vinarije Deurić se prostiru na 14 Ha. Rezervat lipe, čist vazduh, izvori, jezera I lesno zemljše, koje okružuje vinograde, osnov su za proizvodnju kvalitetnih vina.

U novoizgradjenoj vinariji koristeći isključivo groždje iz sopstvenih vinograda proizvodimo vina vrhunskog kvaliteta uz stučnu konsultaciju eminentnog tima enologa iz Francuske.

Vinarija Deurić trenutno na tržištu ima dve etikete:

Talas beli 2014 – suvo belo vino

Sortni sastav:
90% Šardone (Chardonnay)
10% Traminac (Gewürztraminer)

Vino je žute boje, srednjeg intenziteta. Na nosu ostavlja utisak svežine u kojoj preovlađuju arome breskve i jabuke. Impresija svežine potvrđuje se i ustima, gde biva upotpunjena blagim notama citrusnog voća. Sve zajedno ostavlja jedan fini sočan trag i vodi ka dugoj delikatnoj završnici.

Temperatura služenja:
10°C

Beli talas

Talas crveni 2014 – suvo crveno vino

Sortni sastav:
90% Pino Noar (Pinot Noir)
10% Merlo (Merlot)

Purpurno crvene boje, srednjeg intenziteta i isto takvog tela. Na nosu dominiraju arome trešnje, maline i crvenog šumskog voća. Pristvo Merloa ovoj kupaži daje voćnost, raskoš i kompleksnost doživljaja. Skladne kiseline, upotpunjene osvežavajućim voćnim aromama, spajaju se u lepu, prijatnu završnicu koja će oduševiti sve ljubitelje laganijih crvenih vina.

Temperatura služenja:
12-14°C

Crveni talas

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
89
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker.

Pridruži se priči...

Menu Title