fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Vinarija Čaša vina i priča

Vinarija Čaša vina i priča

 

Vinarija Čaša vina i priča je osnovana 2014-e godine u selu Pretrkovac,opština Ražanj. Vinarija je dobila ime po celokupnom doživljaju ispijanja vina jer smatramo da je za jedno vino potrebno i društvo, lepa atmosfera i da je ispijanje vina jedan kompleksan doživljaj koji se pamti.

Vinarija Čaša vina i priča - vinogradi i vinarija

Svako vino je individualno. U svakom vinu (vrsti, godištu, podneblju, tlu, dobu) živi neponovljivo osoben i nepatvoren genije. Genije je materijalizovan oblik ulja. Njegova maska. Vino je piće sa spiritualnim sadržajem ulja. U svakom vinu stanuje po anđelak koji ne umire kad čovek popije vino, nego se nađe među mnoštvom malenih vila i andjela koji stanuju u čoveku. Kada čovek pije vino, dolazak malog genija dočekuju oni koji se već nalaze unutra s pesmom i kišom cveća. Mala vila je očarana i od radosti treperi. Čoveka obuhvata ovaj plamen zadovoljstva i on je očaran. Protiv toga nema odbrane.” (Bela Hamvaš)

Vinarija Čaša vina i priča - polaroid

Kako smatramo da je svaka berba priča za sebe, tako smo i našim vinima, shodno berbi, dali imena Prva priča, Druga priča, Treća priča…do 101-e priče! Jedna berba, jedna priča! Odabirom sorte Panonija, Departmana za vinogradarstvo iz Novog sada, da bude “noseća” sorta grožđa iz koje dobijamo vino, eksperimentisali smo i sa sortom Prokupac kroz vino Pro Roze 2015, kao i sa Merloom koji negujemo u 2016-oj godini. Vinograd od 1ha se nalazi u Ražanjskom vinogorju i deo je regiona Tri Morave.

Od marta 2017  godine, vinarija će imati kapacitet za posetu do 30 turista, konferencijsku salu i salu za degustaciju – pravo mesto za uživanje – Vinarija Čaša vina i priča.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Article Tags:
· · · · · · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
90
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Suvlasnik digitalne marketinške agencije.

Pridruži se priči...