fbpx

Vinarija Belo Brdo

Vinarija Belo Brdo

Vinarija Belo Brdo

Priča o Belom Brdu počinje 2007. godine, na sam dan svetog Trifuna, zaštitnika vinograda i vinogradara. Slučajnost ili ipak ne, tek taj datum se vezuje za zasnivanje vinograda na Belom Brdu, podno Fruške Gore, tačnije, na severnoj padini koja se lagano spušta prema Dunavu. Na površini od 15 ha, pažljivo je rasporedjeno devet sorti vinove loze, tri bele i šest crvenih. Broj sunčanih sati, lagani vetar koji neprestano duva, sastav zemljišta koji je idealan za ovu kulturu, položaj i refleksija Dunava, stvaraju uslove koji daju jedinstven kvalitet i specifičnost koji se lako prepoznaju. Vinarija, koja je nazvana po brdu sa kojeg potiče groždje, osnovana je 2010. godine, upravo u vreme kada vinograd počinje da daje ozbiljniji rod. Opredelili su se za proizvodnju vrhunskih vina uz primenu vrhunske opreme i tehnologije, što garantuje da će vina biti baš onakva kakva smo zamislili. Puna, aromatična, sveža, posebna.

Paletu vina vinarije Belo Brdo sadrži Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Rose, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon i premium kupažu crvenih vina, nazvanu Alma Mons.  Sva vina, osim Rieslinga i Rosea imaju i svoju barrique varijantu što ova vina čini još zanimljivijim. Barrique vina se prepoznaju po crnoj etiketi.

Planovi razvoja vinarije su vezani isključivo za kvalitet, unapredjenje tehnologije i stvaranje prepoznatljivog brenda namenjenog istinskim ljubiteljima vina i onima koji će to, nadamo se,  tek postati.

U okviru vinarije postoji nekoliko vrsta degustacija:

MALA DEGUSTACIJA 
Degustacija tri vina sa daskom lokalnih proizvoda  (šunka, slanina, kobasica, sir, masline)

VELIKA DEGUSTACIJA
Degustacija šest vina sa daskom lokalnih proizvoda  (šunka, slanina, kobasica, sir, masline)

DEGUSTACIJA SA RUČKOM
Degustacija tri vina i ručak
Degustacija šest vina i ručak


Article Tags:
· · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Vinarije
124
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title