fbpx

Vinska tura “Topolska Vizija”

Alekandrović vinarija

Selo Vinča, podno Oplenca… gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, struktura zemljišta, ruža vetrova i povoljna klima su prirodna blagodet koja je pretočena u najkvalitetnija vina Vinarije Aleksandrović.

Polazak auobusa iz Novog Sada u 09.00h. Dolazak u Topolu. U opratnji stručnog vodiča obilazak kompleksa Karađorđevića. Obilazak Crkve Sv. Đorđa na Oplencu i muzeja Kralja Petra. Nakon obilaska, odlazak u vinariju Alkesandrović.

Obilazak Crkve Sv. Đorđa na Oplencu i muzeja Kralja Petra

Porodica Aleksandrović se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Do početka II svetskog rata imali su 30.000 čokota i od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumar Živan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima. Doček dobrodošlice od strane domaćina – istaknutih proizvođača vina vrhunskog kvaliteta, degustacija nekih od najboljih Oplenačkih vina.

aleksandrovic-promo-photo

U vinariji je predviđena degustacija vina uz meze (sir, šunka, kobasica), uživanje u predivnom ambijentu same vinarije.

Trijumf selekcija – čaša i mafin.

 

Nakon obilaska vinarije i degustacije predviđen je popodnevni polazak za Novi Sad.

CENA: 9900.00

 

Cena obuhvata:

  • prevoz udobnim turističkim autobusom
  • degustacioni meni u vinariji Aleksandrović
  • usluge vodiča
  • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

  • ulaznicu za ulaz u kopleks muzeja u Topoli
  • individualne troškove

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 18 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Cena je važeća od 01. Marta 2023 i urađena je za 18 putnika. Za manji ili veći broj putnika potrebna je rekalkulacija zbog odabira prevoza.


Article Tags:
· · · · · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
123
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title