fbpx

Sremska tura

Sremska Tura

VINSKA TURA SA JEDNIM NOĆENJEM

Ovo putovanje će Vam otkriti brojne nepoznate detalje o Vojvodini. Uživaćete u smirujućem ambijentu pravoslavnih Fruškogorskih manastira, plavo zelenog Dunava, u ukusima najboljih karlovačkih vina, predivnom pogledu sa Petrovaradinske tvrđave i opuštajućoj atmosferi.

1. DAN

Polazak grupe u prepodnevnim časovima.

Vožnja čarobnim predelima Srbije. Dolazak u sremski gradić Irig. Danas Irig broji 12.000 stanovnika, različitih nacionalnosti u 12 naseljenih mesta.  Retko koja opština ima toliki turistički potencijal, samim tim želeli smo da je i vi bolje upoznate i otkrite sve čari njene lepote. U okviru opštine Irig, posetioci mogu obići 8 fruškogorskih manastrira, bogatih monumentalnošću, arhitekturom, bogatom riznicom neprocenjive vednosti, zaim nekoliko crkava, brojne kulturno istorijske spomenike, poznata izletišta, banju Vrdnik… U ovom nadasve bogatom sremskom graadiću nalazi se i  jedna živopisna vinariju Mačkov podrum.

Vinarija se nalazi na južnim padinama Fruške gore, na nadmorskoj visini 280-320 metara.
Preci osnivača Mačkovog podruma, po tradiciji su se, kolenima unazad, bavili vinogradarstvom i proizvodnjom vina, a zaštitni znak  familije, bio im je „mačak“. Otuda i naziv vinarije Mačkov podrum. Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti samo su neke od predispozicija da se u ovoj regiji pravi odlično vino.

Ponuda vinarije se sastoji od degustacije vina kao i obilaska vinograda.

U zavisnosti od želje možemo vam ponuditi

  • MALA DEGUSTACIJA ( 2 bela vina, 1 crveno)
  • VELIKA DEGUSTACIJA (3 bela vina, 2 crvena)

Uz degustaciju je predviđena i zakuska, a za goste koji žele da probaju tradicionalni jela na raspolaganju su nekoliko vrsta menija sa izvrsnom hranom.

U poslepodnevnim časovima smeštaj u hotel. Odmor u hotelu, postoji mogućnost korišćenja zatvorenog bazena, bilijar sala, teretana, sala za stoni tenis…. Večera uz tamburaše. Noćenje

2. DAN

Doručak.

Polazak za Sremske Karlove, centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Zahvaljujući svojoj slavnom prošlosti Sremski Karlovci danas predstavljaju kulturni i duhovni centar srpskog naroda. Obilazak Sremskih Karlovaca u pratnji vodiča. Razgledanje počinje pričom o istoriji grada, nakon toga šetnja i razgledanje kulturno-istorijskih znamenitosti (Zgrada Patrijaršije, Karlovačka Gimnazija, Pravoslavna Bogoslovija, crkva Svetog Nikole). Slobodno vreme za odmor i uživanje u interesantnom ambijentu karlovačkih ulica.
Odlazak u vinariju Dulka.

Vinarija Dulka,prateći nove trendove u proizvodnji vina i prezentaciji proizvoda  već duži niz godina uspešno se bavi i vinskim turizmom.

U okviru vinarije možemo ponuditi nekoliko vrsta degustacija,uz obilazak našeg muzeja,sa autentičnim vojvođanskim i nemačkim pokućstvom u enterijeru sa početka prošlog veka.

Ponuda obuhvata:

  • Degustaciju šest vrsta vina uz posluženu domaću pogaču i sezonsku salatu
  • Degustaciju šest vina, uz pogaču, sveže salate i narezani domaći kulen, šunku, kobasice
  • Degustaciju šest vina uz mađarski paprikaš, salatu i domaću pogaču, poceni
  • Degustaciju šest vrsta vina uz kompletnu večeru, meni po dogovoru (rolovano svinjsko ili pileće pečenje, predjelo od više vrsta sveže spremljenih punjenih ili običnih peciva, salata, desert u vidu domaće štrudle…) uz gratis konzumaciju naših vina po želji gostiju

U večernjim časovima predviđen je povratak.

Vinarija Dulka

NAPOMENA:
Cena se formira na osnovu broja putnika i odabira vrste degustacije.
Pošaljite upit ili pozovite radi više informacije.

Organizator programa:
Olimpia Travel Agency
Novi Sad, Stražilovska 15
069/510-2480


Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Uncategorized
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title