fbpx

Vinska tura “Smederevska sonata”

Smederevska sonata

Polazak grupe iz Novog Sada u dogovoreno vreme, za novu vinsku avanturu zvanu Smederevska sonata.

Dolazak u Smederevo u vinariju Jeremić.

Smederevsko vinogorje može slobodno da se pohvali sa  fantastičnim karakteristikama za gajenje vinove loze. Brdsko zemljište iznad peskovitih slojeva i konstantni povetarac uz svežinu Dunava, čine idealne uslove za razvoj vinove loze. Zimi čokoti ne smrzavaju, a leti imaju dvostruku svetlost, kako od sunca direktno, tako i od Dunava koji se nakon podneva pretvara u sunčevo ogledalo.

Zasadi vinarije Jeremić se prostiru na površini od 3,5 h orijentisani severozapadno na 200 m nadmorske visine. Idealna pozicija sa dalekim vidikovcem daje posebnu draž ovim vinogradima koji iz godine u godinu, sa razvojem svog korenovog sistema daju sve bolje rezultate.

VInarija Jeremić - Smederevska sonata

Osnovne sorte čine: Sauvignon Blanc i Merlot. Ostale sorte koje se koriste za proizvodnju obezbeđuju se iz kontrolisanih kooperantskih ugovora.

U vinariji je predviđen obilazak vinograda i podrumskih prostorija sa upoznavanjem proizvodnog procesa. Degustacija svih starih i mladih vina iz prohromskih sudova, boca, drvenih burića sa prigodnom zakuskom: pršuta, sir, testenine…

Dolazak u vinariju Despotika.

Vinarija Despotika se nalazi u blizini Smederevske Palanke, a ovaj moderan i u proizvodnom smislu nadasve funkcionalan objekat, ujedno je veoma atraktivan za posetioce. Podrum je i do 10 metara ukopan u zemlju, i u njemu se nalaze barik sala za odležavanje vina u hrastovoj buradi, prostor za sazrevanje vina u bocama i arhiva.

Posebnu atrakciju predstavlja muzejska postavka vinodeljstva, gde se može proći kroz istoriju vinarske Srbije od davnih dana do danas.

Vinarija Despotika - Smederevska sonata

Obilazak vinograda. Zatim degustacija i uživanje u gastronomskim specijalitetima uz vino.

CENA: 9600.00

Cena obuhvata:

  • prevoz udobnim turističkim autobusom
  • obilazak vinarije Jeremić i Despotika
  • svečana ručak uz degustacioni meni vinarije Despotika
  • usluge vodiča
  • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

  • individualne troškove

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 18 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Cena je važeća od 01. Marta 2023 i urađena je za 18 putnika. Za manji ili veći broj putnika potrebna je rekalkulacija zbog odabira prevoza.


Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title