fbpx

Salon vina Kragujevac

Salon vina “Kragujevac 2015”

4. aprila ove godine, u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije, biće održan Salon vina Kragujevac 2015. Događaj će biti održati u hotelu Kragujevac u vremenu od 12 do 20 časova.

Na Salonu vina Kragujevac 2015 izlagači će biti više od 20 vodećih vinarija iz Srbije i regiona. Između ostalih vina će predstaviti Vinarija Aleksandrović, Mali podrum Radovanović, Vinarija Zvonko Bogdan, Šato Kamnik, Podrum manastira Tvrdoš, Vinarija Temet, Vinarija Kovačević, Mačkov podrum, Vinarija Vila Vina, 13. juli Plantaže, Vinarija Kiš, Podrum Janko, Vinarija Tikveš i drugi.

Ko su vinski vitezovi? Oni postoje vekovima i imaju zadatak da u svojim sredinama razvijaju vinsku kulturu. Osnivači vinskih viteških redova su ljubitelji ovog pića, u nameri da ovo piće izdvoje od ostalih i njihova uloga uzima sve više daha u svetu, a i u Srbiji. Njihova najduža tradicija i najbolja organizovanost vinskih redova je upravo u zemljama u kojima je vino na vrhu lestvice po potrošnji i uživanju u njemu. To su pre svega, Francuska, mediteranske i druge evropske zemlje.

Vinski viteški red Šumadije je prisutan na ovim prostorima od 2013. godine, kada je i osnovan, sa jasnim ciljem promovisanja i širenja vinske kulture. Veliki korak je, naravno, organizacija Salona vina u Kragujevcu, prvog velikog vinskog Salona u srcu Šumadije.

U pratećom programu preporučujemo da ispratite Panel diskusiju: “e-nofilij@” koju će voditi Perica Radović Merlo. Panel će se baviti vinskim elektronskim medijima i uticajem tih medija i društvenih mreža na širenje vinske kulture u Srbiji.

Program Salona vina:

Salon vina "Kragujevac 2015"

 

Informacije o Vinskim viteškim redovima pogledajte OVDE.


Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Najave
124
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title