fbpx

Vinska tura “Put vina put peska”

Vinarija Galot

In vino veritas – U vinu je istina, govorili su Stari Rimljani ali ovaj napitak koji se pravi od vinove loze koja ima tradiciju, neki izvori kazu i oko 8000 godina, nekako se najviše vezuje za stare Grke i njihove Bogove i smatra se božanskim pićem. Vinorodna Srbija je prvi put osetila blagodeti uzgoja vinove loze još u III veku naše ere kada je prve čokote zasadio car Prob na obroncima Fruške Gore i u okolini tadašnjeg Sirmijuma. Od tada počinje i u našoj zemlji tradicija proizvodnje ovog napitka koji ne služi samo za uživanje već i kao lek za veći deo ljudskog organizma.

Polazak iz Novog Sada/Beograda u 9h. Vožnja do Vršca.

vrsac

Obilazak počinjemo u Vršcu, obilazak ovog lepog grada na granici sa Rumunijom. Obilazak katoličke i pravoslavne crkve a potom i patrijaršijskog dvora. Šetnja kroz ovaj lepi barokni gradić a zatim poseta Apoteci na stepenicama u kojoj se nalazi stara apoteka i galerija slika Paje Jovanovića, jednog od najpoznatijih srpskih slikara.

Put-vina-Vrsac

Zatim sledi poseta manastira Mesić. Ženski manastir Srpske pravoslavne crkve u banatskoj eparhiji. Jedan je od najznačajnijih manastira u jugoistočnom Banatu, nastao najverovatnije u XV veku, mada ga po lokalnoj legendi osniva 1225. godine Arsenije Bogdanović Hilandarac koga je lično Sv. Sava postavio za igumana manastira. Druga verzija ima najviše verovatnoće, naime po njoj je manastir Mesić osnovao Jovan Branković, poslednji iz loze Brankovića, krajem XV veka. U crkvi posvećenoj Sv. Jovanu Preteči, nalaze se ostaci ranijih fresaka iz XVII veka (detalji u naosu), kao i freske koje su nastale u XVIII veku.

galot-promotion

Poseta vinariji Galot

Vinarija se nalazi u Banatskom Karlovcu, na obroncima Deliblatske Peščare, jedinoj pustinji u Evropi. To je mesto prelepe flore i faune, simbol života i prelepih padina obasjanih suncem na kojima su se prostirale ogromne površine vinograda koji su unosili život i lepotu na Bečkom dvoru. Tradicija i duh ovog ovog prelepog mesta u Južnom Banatu dišu novim srcem i i vinogradima naše vinarije koji su nastali na istom mestu gde je ostao duh starih i poznatih vinograda.

Ručak u jednom od restorana u Vršcu/Banatskom Karlovcu. Uživanje u specijalitetima i vinima ovog kraja.

Degustacija u vinariji:

  • obilazak vinarije
  • degustacija 3 vrsta vina
  • hleb i sir

Polazak za Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima.

CENA: 5.400,00

Cena obuhvata:

  • prevoz udobnim turističkim autobusom
  • degustacioni meni u vinariji Galot
  • ručak u restoranu
  • usluge vodiča
  • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

  • individualne troškove

 

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 18 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Cena je važeća od 01. Septembta 2021.


Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
120
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title