Podrum “Stari hrast” svoj početak beleži 2008 godine, u vreme kada rastu ideje o stvaranju nove “vinske Srbije” i kada se pojavljuju sada već velika imena vinskog sveta. Naša vizija je bila i ostala biti porodična vinarija sa sopstvenim zasadima i kapacitetima kojima se može upravljati u krugu porodice, uz angažovanje vodećih stručnjaka iz polja proizvodnje vina i rakija. Podrum nosi naziv po 200 godina starom hrastu koji se nalazi u samom vinogradu i koji pamte najstariji stanovnici tog kraja, a koji je prava atrakcija I pruza nezaboravan dozivljaj za turiste.
Posebno smo ponosni na činjenicu da su svi naši proizvodi dobijeni isključivo i samo od proizvoda iz sopstvenih zasada, ručno branih, gde se posebna pažnja obraća da berba bude kada je voće i grožđe u optimalnom ciklusu biološke zrelosti. Prerada voća i grožđa sa visoravni iznad sela Žirovnica koju zapljuskuju ruže vetrova sa okolnih šumadijskih brda vrši se u prostorijama Podruma Stari hrast. U sklopu proizvodnog pogona nalazi se degustaciona sala sa kapacitetom do 50 osoba.
Trenutno je pod zasadima 15 hektara voća dok je pod zasadima vinove loze 12 hektara.
Godišnja proizvodnja je 30.000 litara vina I rakija.
U ponudi je obilazak podrumskih prostorija I upoznavanje sa procesom proizvodnje, poseta vinogradima I voćnacima, degustacija vina I rakija na otvorenom ispod Starog Hrasta uz vinograd.
U zavisnosti od želje I raspolozivog vremena u ponudi su tri vrste degustacija:
- BASIC degustacija ( Max broj ljudi 50, trajanje 60-90 min.)
- PRO degustacija ( Max broj ljudi 40, trajanje 90-120 min.)
- PREMIUM degustacija ( Max broj ljudi 20, trajanje 120-180 min.)
U neposrednoj blizini nalaze se brojni turistički lokaliteti, kulturno istorijske I verske znamenitosti, prirodne ambijetalne celine, arheoloska nalazišta I mnogo toga…