fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Ničim izazvana priča o vinu i muzici

Have fun with your wine

Rečenica koje se često setim i uvek misao o njoj ispratim osmehom. Sa njom je počelo moje istinsko upoznavanje sa vinima. Mogao bih slobodno I da zamenim jednu reč i da se ponovo osmehnem jer i vino i muziku uvek vezujem za zabavu.

Obe stvari su se desile nekako… ničim izazvano. Heh… Duhovita opaska koju sam čuo već previše puta. Verovatno ću je čuti još par hiljada puta pa sam eto odlučio da bar jedan put od tog broja bude i moj.

Bojan Gluvajić - Život, muzika & vino...

Bojan Gluvajić – Život, muzika & vino…

Ničim izazvana priča o…

Pre desetak godina sam ziveo u Nemačkoj i tu me zadesio najteži period u životu, loše vesti su se vezivale jedna na drugu a ja sam emotivno bio u fazi da milujem radijator da bih osetio bar neku toplinu u svom životu. I ničim izazvano, uuups, parkiram kola ispred male prodavnice vina u nekoj uličici u Lajpcigu. Do tada se moje poznavanje vina svodilo na “ono što mi kvari ukus koka kole u bambusu” u tinejdžerskim danima i držanje čaše penušavca na nekim događajima dok pogledom trazim konobara sa tacnom piva.

Posle relativno kratkog razgledanja i jednim špancem i jednim portugalcem u kesi hvatam se za kvaku i mislima sam već u svom stanu. Misao o samoći i toplom radijatoru mi je presekao, tek tada shvatih, izuzetno ljubazni prodavac  sa: Have fun with your wine!

Da mi je neko ispričao najbolji vic na svetu ne bi se nasmejao kao što sam tada tom promućurnom prodavcu.

Moja avantura sa vinima je počela tada. U Nemačkoj penušavci, u Francuskoj crvena vina a u Finskoj – voda iz česme. Vina su tamo preskupa. A nakon osam godina nazad u Srbiju. E tu počinje druženje sa meni – logično, najdražom srpskom vinarijom Virtus. Ne bih da hvalim “svoga konja” ali eto lako je upoznati se sa Virtusom. Na vinskim događajima, već na Interfestu ili u Radissonu ovog vikenda, brojnim restoranima ili u nekim vinotekama gde ćete nadam se naleteti na prodavca poput onog mog.

A onda neki čokoladni kolač, čaša Marselana I počinje zabava.

Bojan Gluvajić - Virtus & Ničim Izazvan

Bojan Gluvajić – Virtus & Ničim Izazvan

A kakva bi ti zabava bila bez muzike?  Neočekivano, (nadljudskim naporom sam izbegao N.I. pošalicu) banda prijatelja i ja počinjemo da se skupljamo u studiju i počinjemo da sviramo. Isključivo pesme koje sami pišemo. Ne mogu baš reći da smo imali jasan plan uspeha. Ali mogu da kažem da smo imali iskrenu želju da kažemo nešto u našim pesmama i da izadjemo pred ljude. I jako brzo su ljudi prepoznali tu iskrenost u nama. Možda zvuči malo neskromno ali ne može se baš svaka reč izvagati. I na kraju krajeva istina je: Uspeli smo. Bar u onome što smo priželjkivali.

Sada, pet godina kasnije, putujemo od grada do grada i pevamo sa ljudima, čuju se naše pesme na radiju a mi smo ostali isti.

Pre nešto više od godinu dana se ukrštaju putevi Virtusa i nekolicine nas u bendu. I od tada se često u svuda srećemo. Na našim koncertima, u vinariji, za dizajnerskim stolom ili sa čašom Virtusovog sjajnog sovinjona u backstage-u.

Jedno je sigurno. Zabava ne prestaje.

 

Bojan Gluvajić, za portal VinskeTure.rs
Foto: Vukašin Danilović

  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Blog
89
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker.

Pridruži se priči...

Menu Title