fbpx

Vinska tura “Mirna Bačka”

Vojvođanska vinka avantura

Ovo putovanje dočaraće vam Novi Sad, grad pozicioniran na Dunavu, sa tvrđavom iz 17. veka, grad koji se nalazi na raskršću svih puteva, u blizini Fruške gore, salašima u neposrednoj blizini, veoma atraktivnim starim jezgrom grada…

Predstavljamo vam vinariju u srcu Vojvodine, čija je ljubav, trud i znanje pretočena u bocu vina, vinarija Vindulo.

1. DAN

Sastanak grupe u jutarnjim časovima. Polazak iz Beograda i Novog Sada.

Dolazak u Temerin u vinariju Vindulo. Salaš u okviru koje se nalazi vinarija Vindulo i sami vinogradi, prostire se na površini od 7 ha. Zbog vladajućih jačih atlantskih vetrova u vreme vegetacije, većina parcela je zasađena u položaju istok – zapad.
U vinogradu se nalaze zaista vredne, unikatne sorte Bačka, Panonija, Petra i Kosmopolita. Vina su jedinstvena, kakva se nigde ne mogu naći – vesela, živa vina – sa posebno divnim mirisima, jako lepim kiselinama, koje su sa druge strane izbalansirane sa umerenim alkoholnim sadržajem i bogatim ekstraktom koji potiče iz bogatog vojvođanskog tla.

vojvodjanska-vinarija

Poseta vinariji obuhvata:

 • obilazak vinograda i vinarije
 • degustacija 7 vina (po 50 ml)
 • zalogaji za razdvajanje vina
 • zakuska po dogovoru
 • davanja uputstava za slaganje vina i hrane
 • kratkog treninga za ocenjivanje vina

Nakon posete vinariji, predviđen je odlazak na Bucin Salaš. Ljubazno osoblje, tradicionalna kuhinja i salašarski enterijer doprineće da uživate u prepoznatljivom vojvođanskom ambijentu. U okviru salaša se nalazi i mini zoo vrt sa nekoliko desetina životinja.
Polazak za Novi Sad. Drugi grad po veličini u Srbiji, koji danas broji 400 hiljada stanovnika. Smeštaj u hotel Centar 4*. Slobodno vreme.

2. DAN

Doručak.

Zatim organizovana pešačka tura po centru grada Novog Sada u pratnji vodiča. Upoznavanje sa kulturno istorisjkim znamenitostima grada: Srpsko Narodno Pozorište, Obilazak Katedrale iz 1895. godine i Katoličke porte, Saborna crkva sa krstom u dvorištu od crvenog mermera… Koračaćete najstarijim novosadskim ulicama: Zmaj Jovinom, Dunavskom i Pašićevom ulicom.
Nakon obilaska grada, odlazak do simbola Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave. Obilazak tvrđave u pratnji vodiča. Obilazak Tvrđave, građene u periodu 1690 – 1788 godine, koji obuhvata jedinstvenu sahat kulu, kapije tvrđave, kule stražare, i ateljei poznatih novosadskih slikara i vajara. Poseta Muzeju grada na Petrovaradisnkoj tvrđavi, gde je jedan od najinteresantnijih eksponata skelet glave mamuta, pronađenog na ovim prostorima.

U poslepodnevnim časovima predviđen je povratak za Beograd.

CENA : 18.600,00 DIN (minimum 18 putnika)

Cena obuhvata:

 • prevoz udobnim turističkim autobusom
 • smeštaj u hotelu Centar 4* na bazi 1 noćenja, sa doručkom
 • degustacioni meni u vinariji Vindulo
 • usluge vodiča
 • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

 • individualne troškove

 

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 18 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Cena je važeća od 01. Marta 2023 i urađena je za 18 putnika. Za manji ili veći broj putnika potrebna je rekalkulacija zbog odabira prevoza.


Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title