fbpx

Vinska tura “Mirna Bačka”

Ovo putovanje dočaraće vam Novi Sad, grad pozicioniran na Dunavu, sa tvrđavom iz 17. veka, grad koji se nalazi na raskršću svih puteva, u blizini Fruške gore, salašima u neposrednoj blizini, veoma atraktivnim starim jezgrom grada…

Predstavljamo vam vinariju u srcu Vojvodine, čija je ljubav, trud i znanje pretočena u bocu vina, vinarija Vindulo.

1. DAN

Sastanak grupe u jutarnjim časovima. Polazak iz Beograda i Novog Sada.

Dolazak u Temerin u vinariju Vindulo. Salaš u okviru koje se nalazi vinarija Vindulo i sami vinogradi, prostire se na površini od 7 ha. Zbog vladajućih jačih atlantskih vetrova u vreme vegetacije, većina parcela je zasađena u položaju istok – zapad.
U vinogradu se nalaze zaista vredne, unikatne sorte Bačka, Panonija, Petra i Kosmopolita. Vina su jedinstvena, kakva se nigde ne mogu naći – vesela, živa vina – sa posebno divnim mirisima, jako lepim kiselinama, koje su sa druge strane izbalansirane sa umerenim alkoholnim sadržajem i bogatim ekstraktom koji potiče iz bogatog vojvođanskog tla.

vojvodjanska-vinarija

Poseta vinariji obuhvata:

 • obilazak vinograda i vinarije
 • degustacija 7 vina (po 50 ml)
 • zalogaji za razdvajanje vina
 • zakuska po dogovoru
 • davanja uputstava za slaganje vina i hrane
 • kratkog treninga za ocenjivanje vina

Nakon posete vinariji, predviđen je odlazak na Bucin Salaš. Ljubazno osoblje, tradicionalna kuhinja i salašarski enterijer doprineće da uživate u prepoznatljivom vojvođanskom ambijentu. U okviru salaša se nalazi i mini zoo vrt sa nekoliko desetina životinja.
Polazak za Novi Sad. Drugi grad po veličini u Srbiji, koji danas broji 400 hiljada stanovnika. Smeštaj u hotel Centar 4*. Slobodno vreme.

2. DAN

Doručak.

Zatim organizovana pešačka tura po centru grada Novog Sada u pratnji vodiča. Upoznavanje sa kulturno istorisjkim znamenitostima grada: Srpsko Narodno Pozorište, Obilazak Katedrale iz 1895. godine i Katoličke porte, Saborna crkva sa krstom u dvorištu od crvenog mermera… Koračaćete najstarijim novosadskim ulicama: Zmaj Jovinom, Dunavskom i Pašićevom ulicom.
Nakon obilaska grada, odlazak do simbola Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave. Obilazak tvrđave u pratnji vodiča. Obilazak Tvrđave, građene u periodu 1690 – 1788 godine, koji obuhvata jedinstvenu sahat kulu, kapije tvrđave, kule stražare, i ateljei poznatih novosadskih slikara i vajara. Poseta Muzeju grada na Petrovaradisnkoj tvrđavi, gde je jedan od najinteresantnijih eksponata skelet glave mamuta, pronađenog na ovim prostorima.

U poslepodnevnim časovima predviđen je povratak za Beograd.

CENA : 12.000,00 DIN (minimum 18 putnika)

Cena obuhvata:

 • prevoz udobnim turističkim autobusom
 • smeštaj u hotelu Centar 4* na bazi 1 noćenja, sa doručkom
 • degustacioni meni u vinariji Vindulo
 • usluge vodiča
 • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

 • individualne troškove

 

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 18 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Cena je važeća od 01. Septembta 2021.


Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
120
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title