fbpx

Vinska tura “Mačak i Dulka”

Ovo putovanje će Vam otkriti brojne nepoznate detalje o Vojvodini. Uživaćete u smirujućem ambijentu pravoslavnih Fruškogorskih manastira, plavo zelenog Dunava, u ukusima najboljih karlovačkih i iriških vina, predivnom pogledu sa Petrovaradinske tvrđave i opuštajućoj atmosferi. Vinska tura Mačak i Dulka.

1. DAN

Polazak grupe u prepodnevnim časovima.

Vožnja čarobnim predelima Srbije. Dolazak u sremski gradić Irig. Danas Irig broji 12.000 stanovnika, različitih nacionalnosti u 12 naseljenih mesta. Retko koja opština ima toliki turistički potencijal, samim tim želeli smo da je i vi bolje upoznate i otkrite sve čari njene lepote. U okviru opštine Irig, posetioci mogu obići 8 fruškogorskih manastrira, bogatih monumentalnošću, arhitekturom, bogatom riznicom neprocenjive vednosti, zatim nekoliko crkava, brojne kulturno istorijske spomenike, poznata izletišta, banju Vrdnik… U ovom nadasve bogatom sremskom gradiću nalazi se i jedna živopisna vinarija Mačkov podrum.

Vinarija se nalazi na južnim padinama Fruške gore, na nadmorskoj visini 280-320 metara.
Preci osnivača Mačkovog podruma, po tradiciji su se, kolenima unazad, bavili vinogradarstvom i proizvodnjom vina, a zaštitni znak familije, bio im je „mačak“. Otuda i naziv vinarije Mačkov podrum. Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti samo su neke od predispozicija da se u ovoj regiji pravi odlično vino.

sremska-vinarija

 

Ponuda vinarije se sastoji od degustacije vina kao i obilaska vinarije.

Degustacioni meni “PORTUGIZER”

  • pileći paprikaš sa domaćim knedlama (rezancima), hleb, sezonska salata, domaća pita
  • vino

Uz degustaciju je predviđena muzika tamburaša kako bi dočarali u potpunosti ambijent.

U poslepodnevnim časovima smeštaj u hotel Norcev 3*. Odmor u hotelu, postoji mogućnost korišćenja zatvorenog bazena, bilijar sala, teretana, sala za stoni tenis…. Večera… Noćenje.

hotel-norcev-panorama

2.DAN

Doručak.

Polazak za Sremske Karlovce, centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Zahvaljujući svojoj slavnom prošlosti Sremski Karlovci danas predstavljaju kulturni i duhovni centar srpskog naroda. Obilazak Sremskih Karlovaca u pratnji vodiča. Razgledanje počinje pričom o istoriji grada, nakon toga šetnja i razgledanje kulturno-istorijskih znamenitosti (Zgrada Patrijaršije, Karlovačka Gimnazija, Pravoslavna Bogoslovija, crkva Svetog Nikole). Slobodno vreme za odmor i uživanje u interesantnom ambijentu karlovačkih ulica.

karlovci-panorama

Odlazak u vinariju Dulka.

sremska-vinarija_

Vinarija Dulka, prateći nove trendove u proizvodnji vina i prezentaciji proizvoda već duži niz godina uspešno se bavi i vinskim turizmom. U okviru vinarije predviđena je degustacija, uz obilazak muzeja, sa autentičnim vojvođanskim i nemačkim pokućstvom u enterijeru sa početka prošlog veka.

Degustacioni meni:

  • Degustaciju šest vrsta vina uz posluženu domaću pogaču i sezonsku salatu

CENA: 6.590,00 (minimum 45 putnika)
CENA: 7.190,00 (minimum 18 putnika)

Cena obuhvata:

  • prevoz udobnim turističkim autobusom
  • smeštaj u hotelu sa 3*, hotel Norcev, na bazi 1 noćenja, polupansion (doručak i večera na bazi švedskog stola)
  • degustacioni meni u vinariji Mačkov podrum
  • degustacioni meni u vinariji Dulka
  • usluge vodiča
  • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

  • individualne troškove

 

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 18 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Cena je važeća od 01. Septembta 2021.


Article Tags:
· · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
117
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Suvlasnik digitalne marketinške agencije.

Pridruži se priči...

Menu Title