fbpx

Vinska tura “Frajla i dama”

Polazak grupe u prepodnevnim časovima.

Vožnja čarobnim predelima Srbije. Dolazak u sremski gradić Irig. Danas Irig broji 12.000 stanovnika, različitih nacionalnosti u 12 naseljenih mesta. Retko koja opština ima toliki turistički potencijal, samim tim želeli smo da je i vi bolje upoznate i otkrijete sve čari njene lepote. U okviru opštine Irig, posetioci mogu obići 8 fruškogorskih manastrira, bogatih monumentalnošću, arhitekturom, bogatom riznicom neprocenjive vednosti, zatim nekoliko crkava, brojne kulturno istorijske spomenike, poznata izletišta, banju Vrdnik… U ovom nadasve bogatom sremskom gradiću nalazi se i jedna živopisna vinarija Mačkov podrum.

Vinarija se nalazi na južnim padinama Fruške gore, na nadmorskoj visini 280-320 metara.

Preci osnivača Mačkovog podruma, po tradiciji su se, kolenima unazad, bavili vinogradarstvom i proizvodnjom vina, a zaštitni znak familije, bio im je „mačak“. Otuda i naziv vinarije Mačkov podrum. Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti samo su neke od predispozicija da se u ovoj regiji pravi odlično vino.

sremska-vinarija

 

Poseta vinariji obuhvata:

  • obilazak vinarije, vinograda i barique podruma
  • mala degustacija 3 vina (2 bela i 1 crveno)

 

Polazak za Sremske Karlovce, centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Zahvaljujući svojoj slavnom prošlosti Sremski Karlovci danas predstavljaju kulturni i duhovni centar srpskog naroda. Obilazak Sremskih Karlovaca u pratnji vodiča. Razgledanje počinje pričom o istoriji grada, nakon toga šetnja i razgledanje kulturno-istorijskih znamenitosti (Zgrada Patrijaršije, Karlovačka Gimnazija, Pravoslavna Bogoslovija, crkva Svetog Nikole). Slobodno vreme za odmor i uživanje u interesantnom ambijentu karlovačkih ulica.

Odlazak u vinariju Dulka.

sremska-vinarija_

Vinarija Dulka, prateći nove trendove u proizvodnji vina i prezentaciji proizvoda već duži niz godina uspešno se bavi i vinskim turizmom. U okviru vinarije predviđena je degustacija, uz obilazak muzeja, sa autentičnim vojvođanskim i nemačkim pokućstvom u enterijeru sa početka prošlog veka.

Degustacioni meni:

  • Degustaciju šest vrsta vina uz posluženu domaću pogaču i sezonsku salatu

CENA: 6.800,00 (minimum 18 putnika)

Cena obuhvata:

  • prevoz udobnim turističkim autobusom
  • degustacioni meni u vinariji Mačkov podrum
  • degustacioni meni u vinariji Dulka
  • usluge vodiča
  • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

  • individualne troškove

 

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 18 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.
Cena je važeća od 01. Marta 2023 i urađena je za 18 putnika. Za manji ili veći broj putnika potrebna je rekalkulacija zbog odabira prevoza.


Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title