fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Festival u čast prokupca

14. oktobar će biti zapamćen kao međunarodni praznik prokupca, autohtone srpske sorte. Slaviće se sa žurkama, salonom vina, degustacijama u raznim gradovima Srbiije i konferencijom u Beogradu. Festival u čast prokupca.

Festival u čast prokupca - International Prokupac Day 14th October

Subota će biti rezervisana za Dan prokupca, i to u preko 100 restorana, vinoteka i vinarija iz Srbije.

Ukoliko želite da saznate informacije o prokupcu, imate izuzetnu priliku da prisustvujete stručnoj konferenciji i da steknete celokupnu sliku o potencijalima ove naše autohtone sorte. U okviru stručne konferencije koja se održava u Beogradu, u hotelu Holiday Inn, možete posetiti masterklas radionicu koju drži Kerolajn Gilbi, ekspert za vina centralne i istočne Evrope i nosioc prestižne titule Master of Wine. Biće prezentovana horizontala i vertikala prokupca iz Srbije. Napominjemo broj mesta je ograničen, pa ukoliko želite da prisustvujete ovom masterklasu požurite i rezervišite svoje mesto.

Jedan od partnera ovogodišnjeg Dana prokupca je i kompanija RIEDEL, čuveni proizvođač vinskih čaša. Predstaviće radionicu na temu odabira najadekvatnije vinske čaše za prokupac u kojoj će se svi kvaliteti prokupca pokazati najbolje.

Posle date konferencije biće održan i Salon prokupca gde ćete moći da na jednom mestu pronađete i probate sve prokupce iz Srbije. Mesto dešavanja salona je Gastro bar 20/44.

Za nas koji smo u Novom Sadu, imaćemo priliku da degustiramo prokupac u nekoliko restorana – Piknik (Ribarsko ostrvo bb), Scarpeta (Trg neznanog junaka 6), Zak (Šafarikova 6), Project 72 Wine & Deli (Kosovska 15a), Inspiracija (Drage Spasić 2/A) i u vinoteci Vino i tako to (Maksima Gorkog 17a/Stražilovska).

Sve ostale informacije o Danu prokupca možete dobiti i na sajtu organizatora dešavanja – wineidentity.org, dok na društvenim mrežama potražite heštegove #prokupacday #prokupac i #winelover.

Skinite spisak lokacija gde ćete moći da degustirate prokupac:
SPISAK LOKACIJA – DAN PROKUIPCA

 

  • 24
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Najave
89
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker.

Pridruži se priči...

Menu Title