fbpx
Olimpia Travel Agency
banner

Ekskluzivna vinska tura

Alekandrović vinarija

Eksluzivna vinska tura

Selo Vinča, podno Oplenca… gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, struktura zemljišta, ruža vetrova i povoljna klima su prirodna blagodet koja je pretočena u najkvalitetnija vina Vinarije Aleksandrović.

Polazak auobusa iz Novog Sada u 08.00h. Dolazak u Topolu. U pratnji stručnog vodiča obilazak kompleksa Karađorđevića. Obilazak Crkve Sv. Đorđa na Oplencu i muzeja Kralja Petra. Nakon obilaska, odlazak do Kraljeve vinarije, gde ćemo imati priliku da degustiramo vina a gde su u toku radovi revitalizacije Kraljevog podruma iz 1931. godine. Oprema iz kraljevog vremena postala je deo muzejske postavke.  Posebna muzejska atrakcija jesu najstarije bačve iz ovog podruma, lični pokloni kralju Petru iz 1906. godine i bačve iz 1922. godine, venčani pokloni kralju Aleksandru I i kraljici Mariji. U muzejskoj postavci je i najstarija srpska vinoteka sa jednom količinom sačuvanih arhivskih vina, u originalnom pakovanju u tri veličine (sa udubljenim dnom i kraljevskim grbom) od 1931. do 1957. godine.

Odlazak u vinariju Alkesandrović.

Porodica Aleksandrović se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Do početka II svetskog rata imali su 30.000 čokota i od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumar Živan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima. Doček dobrodošlice od strane domaćina – istaknutih proizvođača vina vrhunskog kvaliteta, degustacija nekih od najboljih Oplenačkih vina.

Vinarija Aleksandrović

U vinariji je predviđena degustacija kao i ručak u predivno ambijentu same vinarije.

Trijumf penušavo vino – čaša / 100% Chardonnay
Trijumf selekcija – čaša / 85% Sovinjon Blan, pino blan i rizling 15%
Varijanta – čaša / 100% Muskat Hamburg
Regent – čaša / 50% Merlot, 50% Caberne Sovignon
Beli sir, kozji sir i hleb

Nakon obilaska vinarije i degustacije predviđen je kasno popodnevni polazak za Novi Sad.

 

NAPOMENA:
Cena se formira na osnovu broja putnika i odabira vrste degustacije.
Pošaljite upit ili pozovite radi više informacije.

Organizator programa:
Olimpia Travel Agency
Novi Sad, Stražilovska 15
069/510-2480

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Ponude za grupe · Vinske ture
19
http://www.olimpia.rs

Vlasnica turističke agencije Olimpia Travel. Neizmerno uživa u putovanjima i otkrivanju novih destinacija. Diplomirala na prirodno matematičkom fakultetu, odsek za geografiju. Po profesiji diplomirani menadžer u turizmu.

Menu Title