fbpx

Banoštorski dani grožđa

Banoštor

Subota, 5. septembar. Banoštorski dani grožđa.

Polazak autobusa u 9h iz Beograda. Putovanje prema Novom Sadu kroz živopisne predele Srema. Dolazak u Banoštar, naselje na severnim padinama Fruške gore u opštini Beočin.

Poseta podrumu Ačanski, gde su za pravljenje vina spojeni iskustvo, vrednoća i volja. Od etiketa među belim vinima su Italijanski rizling, Chardonnay i Muskat Ottonel, Bermet beli i crni. Kada su crvena vina u pitanju, izbor je sledeći: Frankovka, Vranac i Muskat hamburg kao i Rose, koji se ovde pravi od Frankovke.

Naši domaćini, vlasnik podruma gospodin Jovan i Milica Ačanski poželeće nam dobrodošlicu i ispričati svoju zanimljivu priču kako su počeli da se bave proizvodnjom vina.

Posmatranje defilea učesnika manifestacije.

Banoštorski dani grožđa

Poseta podrumu Stojković. Na prostoru stare porodične kuće i danas se nalazi podrum iz 1912. godine. Porodica Stojković se bavi uzgojom grožđa a proizvode od belih vina Italijanski rizling, Chardonnay, od crvenih Cabernet Sauvignon a Rose se pravi od Slankamenke i Hamburga i svakako neizbežan nadaleko poznat fruškogorski bermet.

Odlazak do jedne od najpoznatijih vinarija ove regije čija vina osvajaju srca pravih vinopija vinarija Šijački. Trenutno vinarija proizvodi oko 50 000 litara vina od grožđa iz sopstvenih zasada sa oko 11 hektara vinograda na severnim obroncima Fruške gore gde se prepliću čokoti belog i crnog grožđa. Vina koja se proizvode u vinariji su sortna vina, sa sada već prepoznatljivim etiketama: Rizling italijanski, Rajnski rizling, Chardonnay, Rose Ivana Šijački (Cabernet sauvignon), Muskat hamburg, Frankovka i Merlot. Kao potpuni doživljaj ove vinarije jeste njen položaj jer se nalazi u neposrednoj blizini Dunava. Svakako da će ovakakv ambijent doprineti uz čašu vina da se zadovolje sva naša čula.

Šetnja Banoštrom, poseta manifestaciji i organizovan odlazak do Crkve Svetog Georgija na brdu iznad naselja i uživanje u pogledu na Banoštor i Dunav.

Predviđen je lovački ručak. Kao specijalitet paprikaš od divljači i vino. U poslepodnevnim časovima predviđen je povratak za Novi Sad/Beograd.

 

CENA: 1.750,00 RSD

Cena obuhvata:

  • prevoz udobnim turističkim autobusom
  • ručak (paprikaš od divljači, kupus salata, hleb i vino ½ l )
  • degustacije vina u podrumima/vinariji
  • usluge vodiča
  • troškovi organizacije puta

Cena ne obuhvata:

  • individualne troškove

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se u predviđenom roku ne prijavi neophodni minimum od 45 putnika, a najkasnije 5 dana pre polaska na put.

PDF VERZIJA ZA ŠTAMPU

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Najave
126
https://pedja.online

Ljubitelj vina sa željom da ispromoviše vinarije i vinske podrume kroz jedinstven portal. Sommelier u pokušaju. Po struci IT inženjer, front-end developer, SEO i marketing analist. Growth Hacker. Vlasnik agencije za IT konsalting. Digitalni kreativac zaljubljen u vinski svet.

Pridruži se priči...

Menu Title